Rulandské bílé, Pozdní sběr, 2014, Vinařství Omasta, 0.75 l

-8 %
Rulandské bílé, Pozdní sběr, 2014, Vinařství Omasta, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 9821
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché
Ročník 2014
Šarže 26-14
Uzávěr Korkový uzávěr
205 Kč
189 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 3 ks
Osobně v Modleticích:
pozítří
Osobně v Praze:
pozítří po 17. hodině
Přepravní společností:
úterý 21.8
Podrobnosti

Víno světle žluté barvy má aroma vyzrálého tropického ovoce, zvláště banánu a citrusů. V chuti je patrný cukrový meloun, který střídá šťavnatá kyselinka.

Doporučujeme podávat k listové zelenině, pečené drůbeži, sladkovodním rybám a měkkým sýrům.

Obec: Horní Bojanovice
Trať: Framperky

Alkohol: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 11,0 g/l
Kyseliny: 7,4 g/l

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Horní Bojanovice
Trať: Framperky
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny7,4 g/l
Zbytkový cukr11 g/l
Vinařství Omasta

Vinařství Omasta vyrábí přívlastková vína z velkopavlovické, slovácké a mikulovské podoblasti. Vína produkují ve Horních Bojanovicích v panském sklepě z 15. století. Vlastni vinice o rozloze 1 hektar, tudíž ostatní hrozny na výrobu vín vybírají od prověřených dodavatelů. V nabídce je tak zastoupena velká část odrůd. Irsai Oliver a Muškát moravský patři v tomto vinařství mezi stěžejní a tradiční odrůdy. V nabídce najdete ale také méně rozšířené odrůdy jako Hibernal nebo Neuburské. Při výrobě vína je kladen velký důraz na výběr hroznů a samotné zpracování. Nechybí použití moderního mlýnkoodzrňovače a pneumatický lis. Bílá vína zrají v nerezových tancích a červená vína zrají v tradičních dubových sudech starých 40 let. Malá část produkce červených vín zraje ve francouzských sudech barrique.