Ochutnejte specialitu oblasti Wagram - Roten Veltliner neboli Veltlínské červené (neplést s Veltlínským červeným raným). Lehce aromatičtější květinové víno, které voní a chutná po zralých červených jablkách. V chuti najdete i zralý meloun a další tropické ovoce. V chuti je skvěle vyvážená kyselina s jemnou sladkostí.
Hrozny pochazí z několika sprašových teras v okolí obcí Fels am Wagram a Gösing.Používají se pouze zdravé hrozny. Po odrzrění následují lisování. Po 12 ti hodinové sedimentaci se stáčí pouze čistá šťáva, fermentace probíhá v nerezových tancích. Následuje dvouměsíční zrání na jemných kalech.
Dobporučujeme podávat k vepřovému a kuřecímu masu.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.