Rivaner, Pozdní sběr, 2017, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

Rivaner, Pozdní sběr, 2017, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15232
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Odruda Rivaner
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2017
CNM 21,2
Šarže 16/2017
Uzávěr Korkový uzávěr
210 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 11 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Tento Rivaner byl vypěstován na skvělých polohách mikulovské vinařské podoblasti v obci Novosedly, které vínu propůjčily úžasně kořenitý buket lučních květů a medu. Chuť je šťavnatá, velmi pikantní s ovocnými tóny bílých broskví a zeleného jablka.

Odrůda Rivaner je v současnosti jednou z nejoblíbenějších odrůd severních evropských oblastí pěstování révy. Byla vyšlechtěna už v roce 1882 v Geisenheimu a nejvíce se tradičně pěstuje v Německu a Rakousku, ale i ostatních evropských zemích včetně České republiky. Víno této odrůdy bývá oblíbeno pro svůj silně kořenitý buket a lehkou, svěží chuť.

Doporučujeme podávat ke všem jemným pokrmům, především z ryb, zeleninovým a rybím polévkám, k sýrům i lehkým úpravám drůbežího masa.

Ocenění:

  • Salon vín 2019 - stříbrná medaile (400 nejlepších vín v ČR)
  • Salon vín 2020 - stříbrná medaile
  • AWC Vienna 2019 - diplom

 

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C.

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

 

Datum sběru hroznů: 26. 9. 2017. Tohoto vína bylo vyrobeno 2 666 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Přítluky
Trať: U Studánky
Alkohol12,0 % obj
Kyseliny6,8 g/l
Zbytkový cukr8,7 g/l
Bezcukernatý extrakt23 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.