Velice delikátní Ryzlink rýnský z tratě Wartberg je perfektně vybalancovaným a dlouhým vínem. Ve vůni i chuti jsou znát svěží tóny citrusů, meruňky a bílé broskve. Znatelná je též pěkná mineralita.
Doporučujeme podávat k rybě, drůbeži či telecímu masu.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Vinařství Prechtl bylo založeno roku 1839 v Zellerndorfu. Rodinné sídlo Retzer Land nyní řídí Franc Prechtl. Vinařství klade velký důraz na ekologické pěstování vína - odbornost získalo na Univerzitě zemědělských věd. Rozloha vinic má 14 hektarů a převážně se na nich pěstuje odrůda "Veltlínské zelené". Nabídnout mohou ale dalších šest různých odrůd různých půdních typů, umístění a stáří keřů. Výsledná vína se mohou pochlubit vysokou mineralitou a vína jsou jemná a elegantní. Vinařství získává ocenění na mezinárodních soutěžích včetně rakouského "Salonu vín", což svědčí o výjimečné kvalitě vín.