Šťavnatý a plný suchý Ryzlink s vůní a chutí peckového ovoce se zralými broskvemi v popředí. Víno, které můžete vypít hned nebo, až za pár let.
Viniční trať Steinmassl patří k jedné z nejlepších v Kamptalu. Podloží je složené ze slídy a ruly. Hrozny se sklízí začátkem listopadu.
Po odzrnění se nechává rmut macerovat asi deset hodin. Vylisovaná šťáva je stočena do nerezových tanků, kde probíhá metodou řízeného kvašení při teplotě 20 stupňů Celsia samotná fermentace. Víno je dále školeno ponecháním na jemných kvasničních kalech, které se jednou týdně promíchávají. Filtrace a lahvování vína probíhá v půlce března.
Doporučujeme podávat k výrazným jídlům z ryb.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.