Typický moselský Ryzlink s příjemnou mineralitou a lehkým zbytkovým cukrem. Víno je svěží a velmi dobře pitelné s vůní i chutí meruněk a broskví.
Hrozny pro tento Ryzlink pocházejí z různých strmých svahů v okolí Piesportu. Ze 70% se jedná o vinici Falkenberg, 10% Günterslay a 20% Goldtröpchen. Ručně sklízené hrozny jsou jemně lisovány, sedimentace šťávy probíhá samovolně přes noc. Fermentace probíhá za pomoci přírodních kvasinek. K filtraci a lahvování dochází v květnu.
Doporučujeme podávat k salátům, netučným masům a asijské kuchyni. Při degustaci tohoto vína si užijete kouzelný večer.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.