Právě teď při zadání kódu TARAPACA15 získáte slevu 15 % na všechna vína z Tarapaca!
Typický moselský Ryzlink s příjemnou mineralitou a lehkým zbytkovým cukrem. Víno je svěží a velmi dobře pitelné s vůní i chutí meruněk a broskví.
Hrozny pro tento Ryzlink pocházejí z různých strmých svahů v okolí Piesportu. Ze 70% se jedná o vinici Falkenberg, 10% Günterslay a 20% Goldtröpchen. Ručně sklízené hrozny jsou jemně lisovány, sedimentace šťávy probíhá samovolně přes noc. Fermentace probíhá za pomoci přírodních kvasinek. K filtraci a lahvování dochází v květnu.
Doporučujeme podávat k salátům, netučným masům a asijské kuchyni. Při degustaci tohoto vína si užijete kouzelný večer.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Vinařství Lehnert-Veit je malým rodinným podnikem, který se nachází v srdci slavné německé vinařské oblasti Mosel. Toto vinařství má dlouhou historii pěstování hroznů a výroby vína, která sahá až do 17. století. Aktuálně obhospodařuje 11 hektarů především terasovitých vinic s břidlicovým podložím. Nejvyhlášenější tratí je trať Goldtröpchen.
Vinice vinařství Lehnert-Veit jsou zasazeny do strmých svahů řeky Mosel, kde se nachází ideální terroir pro pěstování odrůdy Riesling. Díky tomu produkuje vinařství některá z nejlepších Rieslingů v regionu, které jsou známé svou svěžestí, výraznou minerální chutí a dlouhou dochutí. Vinařství Lehnert-Veit se zavazuje k tradičním vinařským metodám a péči o vinice s ohledem na životní prostředí. Toto péči se promítá do jejich vína, která jsou charakteristická svou autentičností a jedinečností.