Pěkný kořeněný Ryzlink s vůní zralých zimních jablek. Výrazný ale i elegantní zároveň. Večer při svíčkách, Vy, víno a oblíbená kniha. Určitě nezůstanete jen u jedné lahve, protože Vás víno na 100% okouzlí. Má skvělý potenciál k dalšímu zrání.
Vinice se nachází na mohutném vápencovém podloží, které působí pro Ryzlink problémy a výnosy jsou tak malé. Produkuje ale specifická vína s jemnou mineralitou a kořenitostí získanou z vá pencového podloží. Ručně sklízené, malé, výrazně aromatické hrozny se jemně lisují, následná fermentace probíhá v nerezových tancích.
Doporučujeme podávat s vařeným či dušeným masem.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno má dobré předpoklady k archivaci po dobu až 8 let.