Středně slámově žlutá barva s jemnými zlatými odlesky. Hluboké tóny s vůní broskví a exotického ovoce a hloubka na patře dodávají tomuto vínu lesk a jemnost. Víno s velkým potenciálem.
Doporučujeme podávat na poněkud vyšší teplotě, tj. 10°C. Ideální doplněk k propracovaným jídlům jako jsou mořské plody, ryby, zvěřina, hovězí dušené maso nebo pečené kachny a husy.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 9 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 2-3 let.
Federspiel
Vína označená touto kategorií se hodí k mnohým příležitostem : spojují v sobě eleganci a svěžest vín z kategorie Steinfeder a hluboké ovocné tóny kategorie Smaragd. Osvěžující ovocná chuť a elegance je ideální k masovým a rybím pokrmům. Jedná se o klasické rakouské víno, určené pro mnohé příjemné okamžiky.