Polosuché víno hluboké rubínově červené barvy s jantarovými odlesky. V mládí má víno svěží odrůdové aroma zralého ovoce, které se postupem času stává komplexnější. Víno s velmi zajímavou strukturou díky vyváženosti mezi jemnými taniny a kyselinkou, s excelentním charakterem.
Vinifikace: První část hroznů je stlačena a fermentována tradiční fermentací červených vín minimálně 15 dní při kontrolované teplotě max. 28 °С. Druhá část hroznů zůstává vysychat na vinici po další 3-4 týdny a poté prochází samostatným kvašením. Jakmile mošt prokvasí, oddělí se slupky a přidají se do vína z první části hroznů. Proběhne druhé kvašení, které zvýší objem alkoholu, dodá vínu hlubší barvu a komplexnější aroma.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 6 - 8 let.