Exkluzivní červené víno odrůdy Primitivo z v průměru šedesátiletých vinic. Barva je temná až neprůhledná s velmi vysokou viskozitou. Vůně je intenzivní s pozadím kakaa a přezrálého černého lesního ovoce. Chuť je velmi nasládlá s tónem hroznového cukru a ovoce. Přestože je velmi, velmi plné, působí elegantně a vyváženě. Jedinečné víno jenž je díky svému původu a náročnosti přípravy k dispozici pouze v omezeném množství
Vinifikace: Ruční sběr v druhé polovině srpna až do začátku září. Sběr probíhá do malých přepravek, aby nedošlo k znehodnocení hroznů. 80% sběru maceruje po dobu 18 dní. Zbývajících 20% sběru maceruje spolu s lokálními kvasinkami při teplotách 24 - 26° C. Víno zraje 12 měsíců v sudech z francouzského dubu.
Doporučujeme podávat ke zvěřině, červeným masům a výrazným sýrům.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 - 10 let.
San Marzano je malá vesnice v centru regionu DOC Primitivo di Manduria, pás země políbené dvěma moly Salenta: Jónským a Jaderským. V roce 1962 označení DOC ještě neexistovalo a Primitivo di Manduria se zdaleka nestalo kultovním vínem pro milovníky vína. I tak se 19 vinařů sešlo, aby následovali sen a založili Cantine San Marzano. V roce 1996 konečně ze sklepa vyšly první lahve díky moderní stáčírně financované členy Cantine. Tento nákup znamenal přechod od komodity ke značce, od hromadné ekonomiky k přímému vztahu s konečným spotřebitelem.