Malý vinný podfuk? Ale vůbec ne, jen červené z bílého! 50% hroznů kvasilo v otevřených kádích na slupce. 50% hroznů bylo lisováno ihned. Po fermentaci spojeno. Zrání v dubových sudech, nečiřeno, nefiltrováno, nesířeno. 100% naturální víno!
Překvapení. Barva díky maceraci na slupkách, světle červená. Velmi příjemná ovocná aromatika po lesních plodech až jahodách. Chuť zábavná, ovocná, plná červených třešní, malin. Lehce pikantní kyselina v závěru.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Případný kal nebo sediment není vadou vína, ale přirozenou vlastností.
Autentisté - naturální vína
Vinařství Milan Nestarec je šlenem sdružení Autentistů, které v roce 2008 založil spisovatel a vinař Bogdan Trojak. Autentisté se koncentrují na přípravu vín „neinvazivními“, tradičními postupy. Jejich cílem je tvorba poctivých, přírodu respektujících vín, v nichž se naplno odráží duch vinařské krajiny zachycený osobitou rukou vnímavého vinaře. Skutečné víno by mělo být podle Autentistů hodnověrným nápojem získaným toliko z hroznů, bez nadbytečných technologických zásahů a přidávaných látek – selektovaných kvasinek, enzymů, taninů či čiřidel. Ve vinicích pak dodržují pravidla platná pro bioprodukci. Autentisté vnímají svoji práci jako poslání. Nejde pouze o podnikání – důležité je, aby někdo zachoval chuť tradičních vín a dal díky šetrným postupům vyniknout skutečnému terroiru. Všichni členové se musí řídit "Chartou Autentistů".