Toto víno nabízí chuť malin, zralých broskví, černých třešní podpořené jemnými dubovými nuancemi. Na patře vynikne vyzrálost hroznů s přetrvávajícím dovětkem.
Doporučujeme podávat k pikantním jídlům jako jsou thajské zelené kari nebo tradiční Cape Malay bobotie.
Hrozny pro toto víno jsou sklizeny z obou našich vinohradů, Helderberg ve Zlatém trojúhelníku a Bottelary. Pinotage z těchto vinic každoročně exceluje na vinařských soutěžích, tudíž blend z těchto vinic vede pouze k vyjímečným vínům. Hrozny se sbírají od 24 do 25 Ballingů. Rozmělněné hrozny se macerují za studena po dobu 24 až 48 hodin v otevřených betonových tancích. Do vinného rmutu se aplikuje francouzský kmen kvasinek a nechá se kvasit v nádržích s ručním promícháváním, každé dvě hodiny po dobu 4 dnů na slupkách. Poté se odstraní slupky a probíhá fermentace v nerezových tancích. Zrání probíhá v sudech z francouzského dubu po dobu 12ti měsíců.
Doporučená teplota podávání: 15 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno má dobré předpoklady k archivaci.
Vinařství Stellenrust bylo založeno roku 1928 a od té doby produkují jedny z nejkvalitnějších vín oblasti Stellenbosch, které může jižní Afrika nabídnout. Panství má rozlohu asi 400 hektarů z nichž je 200 hektarů osázeno révou a polovina přesahuje přes Zlatý trojúhelník oblasti Stellenbosch, mezinárodně uznávané pro některé z nejlepších červených vín v Jižní Africe. Druhá polovina se nachází vysoko v Bottelary Hills, které jsou známé pro své chladné podnebí a pozdní odpolední vánek z Kapského Města, který pečuje o vynikající bílá a červená vína. Stellenrust se může dnes pochlubit tím, že je jedním z největších rodinných vinařství v Jižní Africe, kde se z generace na generaci předávají vinařské dovednosti a dědictví jejich motta “Setkání dokonalosti s vinařstvím“ aplikovaného do každé lahve.
Vinařství Stellenrust bylo druhým nejúspěšnějším zahraničním vinařstvím na Prague Wine Trophy 2016 co do počtu získaných medailí.