Víno granátově červené barvy. Ve vůni je cítit čerstvé vyzrálé ovoce, černý rybíz a teplé tousty.Chuť se blíží černému ovoci, černým třešním, višním a rozdrcenému tymiánu. Jemně zrněné taniny vytváří na patře hedvábnou plnost, konec je čistý a dlouhý.
Hrozny pochází ze speciálně vybraných málo plodných vinohradů ze Southern Valleys v regionu Marlborough. Sklizeň hroznů proběhla při nízkých teplotách brzy ráno ve stadiu jejich optimální zralosti a maximu odrůdového výrazu.
Vinifikace: Každá dodávka hroznů byla po odstopkování pět dní macerovaná při nízké teplotě pro získání maxima chuti a barviva. Rmut byl zakvašený přídavkem selektovaných kvasinek. Během kvašení koláč ručně až osmkrát denně ponářen. Po vylisování bylo mladé víno načerpané do nerezových nádob, kde byly přidané hobliny z francouzského dubu nebo ze starých francouzských sudů. Před kupážováním 100% vína prošlo malolaktickým kvašením. Následovala lehká filtrace a příprava pro lahvování.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Vhodné k archivaci po dobu 3-5 let.
Saint Claire je rodinné vinařství. Najdeme ho v oblasti Marlbourough na Novém Zélandu. Vinice Saint Clair byly mezi prvními, které byly založeny v oblasti Marlborough. Saint Clair Family Estate vlastní Neal a Judy Ibbotson. Vinařství bylo založeno v roce 1978. Původně pouze dodávali své hrozny místním vinařským firmám. Rozhodli se pro vlastní výrobu, a tak jejich první vína byla vyrobena v roce 1994 v čele s Mattem Thomsonem a Hamish Clarkem, zkušenými vinaři. Dnes pracují v Saint Claire Tony, Sarina a Julie, Ibbotson děti. Jsou jedni z předních novozélandských vinařství.