Víno má charakteristickou světle žlutou barvu a ovocný buket zralého ovoce-kdoulí, mirabelek, angreštu a meduňky. V chuti je sametové s výraznou dochutí.
Doporučujeme podávat k drůbežím paštikám, mořským plodům a dezertům.
Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Vinařství Víno Marcinčák patří mezi rodinné vinařství, které hospodaří výhradně na vlastních vinicích. Vinice se nacházejí v Mikulovské vinařské podoblasti. Víno Marcinčák patří od roku 2008 mezi největší vinohradnické BIO pěstitele v České republice. Ve vinařství se zaměřují na výrobu přívlastkových vín z tradičních moravských odrůd. Sortiment doplňují vyhlášené speciality vinařství v podobě botrytických, ledových a slámových vín. Vinařství používá moderní technologie a klade důraz na kvalitu, originalitu a jedinečnost vín. Vznikají tak osobitá vína určená pro nejnáročnější milovníky vín.