Pinot gris, Pozdní sběr, 2020, Piálek - Jäger, 0.75 l

-19 %
Pinot gris, Pozdní sběr, 2020, Piálek - Jäger, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16555
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Výrobce Piálek - Jäger
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché
Ročník 2020
Šarže 2021
Uzávěr Korkový uzávěr
240 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 36 ks
Osobně v Modleticích:
pozítří
Osobně v Praze:
pozítří po 17:30
Přepravní společností:
úterý 26.10
Podrobnosti

Noblesní varianta odrůdy světového významu, kde se snoubí síla Pinotu, jeho mineralita a potenciál ke zrání, spolu s lehkým zbytkovým cukrem, který zvýrazňuje ovocné tóny. Příjemná kyselinka umocňuje šťavnatost a krásnou dochuť tohoto vína.

Doporučujeme podávat k drůbežím paštikám a ovocným salátům.

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Dobšice
Trať: U Hájku
Alkohol13,5 % obj
Kyseliny6,3 g/l
Zbytkový cukr7,9 g/l
Bezcukernatý extrakt23,4 g/l
Piálek - Jäger

Vinařství Piálek & Jäger najdeme v obci Dobšice na Moravě. Je to vinařství dvou kamarádů Ing. Kamila Piálka a Jaroslava Jägera. Malé vinařství převzal Ing. Kamil Piálek po dědečkovi Cyrilovi. Ten zemřel v roce 1998. Vinařství se nikdo nevěnoval. Až v roce 2004 Ing. Kamil Piálek začal budovat malé butikové vinařství s exkluzivní produkcí. Výroba se postupně zvyšovala z původních 3.000 až na dnešních 40.000 lahví. V roce 2011 se Ing. Kamil Piálek spojil se svým kamarádem Jaroslavem Jägerem v nové firmě Vinařství Piálek & Jäger. Vlastní čtyři pískovcové sklepy v Novém Šaldorfě a Dobšicích, kde vyrábí vysoce kvalitní vína, především přívlastková, ze znojemské vinařské podoblasti. Nejstarší sklep je 300 let starý. Vinařství vlastní vinici na znojemské Kraví hoře. Rozloha vinice je 1ha. Ostatní hrozny vykupují od ověřených vinohradníků. Jako zajímavost je tzv. první "grand cru na Moravě" (Sauvignon KRAVÁK). Jejich vína získávají mnohá ocenění jak na domácích, tak i na mezinárodních soutěžích. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Chardonnay, Muller Thurgau, Neuburské, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené, Tramín červený a Veltlínské zelené. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Frankovka, Modrý Portugal, Rulandské modré, Svatovavřinecké a Zweigeltrebe.

Vina z tohoto vinařství můžete ochutnat v nejlepších českých restauracích včetně michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise.