Pálava, Výběr z hroznů, 2018, Vinařství Sonberk, 0.5 l

Pálava, Výběr z hroznů, 2018, Vinařství Sonberk, 0.5 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16290
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Výrobce Sonberk
Odruda Pálava
Kategorie Výběr z hroznů
Kolekce Velký Sonberk
Barva Bílé
Cukr Sladké
Zařazení Tiché
Ročník 2018
CNM 26
Šarže 1618
Uzávěr Korkový uzávěr
290 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 10 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Krásná, hroznová a zároveň kořenitá. Výběrová Pálava ve sladkém provedení.

Víno světle zlaté barvy, velmi jemné, elegantní a noblesní květinově kořenité vůně. Na patře plné, s jemnou pikantní kyselinkou, podpořené medovostí bobulového výběru. V dochuti je víno lahodné a harmonické, připomínající chuť měkké máslové hrušky. Krásně vynikne s foie gras či lehčími typy dezertů.

Michal Herůfek:

“Ve víně hledej pravdu a v čokoládě touhy po nepoznaném… Svět pravé čokolády s sebou nese spoustu tajemství a nepoznaných chutí a stejně jako tato sladká Pálava vás bude neustále překvapovat. Tato láhev Pálavy je pro mne krásný letní podvečer ve společnosti manželky a dětí pobíhajících po zahradě. Co víc si můžu přát?”

 Ocenění:

  • Finger Lakes International Wine Competition 2020 - double gold

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Tohoto vína bylo vyrobenou pouze 4 080 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Popice
Alkohol11,0 % obj
Kyseliny6,3 g/l
Zbytkový cukr48,1 g/l
Sonberk

Sonberk je moderní vinařství, které najdeme v Popicích na Moravě. Vinařství Sonberk bylo založené v roce 2003. V květnu 2008 byla zkolaudována moderní budova vinařství. Byla postavená uprostřed vinohradu na úpatí vrchu Slunečná dle návrhu architekta Josefa Pleskota. Sprašová vinice Sonberk byla založená již ve 13. století. Obhospodařují 40 ha vlastních vinic. Všechny vinice jsou součástí viniční tratě Sonberk. Ve vinicích zavedli koncept biodiverzity, kdy mezi vinné keře vysadili jiné rostliny, které podporují přirozenou rovnováhu. Dále součástí ekosystému je biosad s včelími úly. Pěstují zejména Ryzlink rýnský, Pálavu, Tramín a Sauvignon, způsobem šetrným k životnímu prostředí. Zabývají se výrobou přívlastkových vín. Jejich roční produkce je okolo 150 000 lahví. Víno ze Sonberku bylo podáváno již na dvůr Marie Terezie. Získávají řadu ocenění jak u nás , tak i na světových výstavách.