Pálava, Výběr z hroznů, 2018, Vinařství Gotberg, 0.75 l

Nové
Pálava, Výběr z hroznů, 2018, Vinařství Gotberg, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15788
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Pálava
Kategorie Výběr z hroznů
Barva Bílé
Cukr Polosladké
Zařazení Tiché
Ročník 2018
Šarže G1518
Uzávěr Korkový uzávěr
279 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 11 ks
Osobně v Modleticích:
úterý 29.9
Osobně v Praze:
úterý 29.9 po 17:30
Přepravní společností:
středa 30.9
Podrobnosti

Pálava je vlajkovou lodí vinařství Gotberg. Vyznačuje se slámově žlutou barvou se zelenými reflexy, vůní tropického ovoce zejména liči, ananasu s nezaměnitelnou kořenitou chutí s výraznými tóny čerstvé vanilky.

Doporučujeme podávat ke kořeněným úpravám drůběžího masa nebo dezertům.

Ocenění:

  • Terravino Izrael - zlatá medaile

 

Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3-5 let.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Popice
Trať: Panenský kopec
Alkohol13,5 % obj
Kyseliny7,3 g/l
Zbytkový cukr39,7 g/l
Bezcukernatý extrakt27,6 g/l
Vinařství Gotberg

Vinařství Gotberg vzniklo v roce 2003 na jižní Moravě, v obci Popice nedaleko Hustopečí. Moderní sídlo vinařství je nádherným příkladem vinařské architektury a pyšní se titulem "Nejlepší průmyslová stavba Jihomoravského kraje roku 2009". Vinařství je zaměřeno na přívlastková vína špičkové kvality vypěstované z odrůd, které jsou typické pro místní lokality. Mezi tyto odrůdy patří např.: Pálava, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Muškát moravský, Rulandské šedé, Chardonnay, Sauvignon, Sylvánské zelené, Rulandské modré, Merlot a Frankovka. Vinná réva je vysázena na oblých terasách s břehy porostlými broskvomandloněmi, šípky, planými višněmi a keři lékořice. Půdní složení je hluboké, jílovito-sprašovité, bohaté na vápník a další minerální látky. S prvními víny přišlo vinařství Gotberg na trh v roce 2009. Nabízí ucelenou kolekci bílých, červených a růžových vín vysoké kvality. Vinařství vsadilo na kombinaci tří faktorů. Vinařská tradice, unikátnost a genius loci viničních tratí Panenský kopec, Svidrunk a Sonberk a moderním způsob zpracování vína, který odpovídá evropským standardům s využitím moderních technologií a postupů. Velký důraz je kladen na šetrné zpracování hroznů. V roce 2007 vstoupilo vinařství do programu ekologického zemědělství, tudíž nepoužívá chemické, ale pouze biologické prostředky.