Pálava, Terroir, Výběr z bobulí, 2013, Vinařství Volařík, 0.75 l

-12 %
Pálava, Terroir, Výběr z bobulí, 2013, Vinařství Volařík, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 8410
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Pálava
Kategorie Výběr z bobulí
Kolekce Terroir
Barva Bílé
Cukr Sladké
Zařazení Tiché
Ročník 2013
CNM 27,8
Šarže 13/33
Uzávěr Korkový uzávěr
450 Kč
395 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 4 ks
Osobně v Modleticích:
pozítří
Osobně v Praze:
pozítří po 17. hodině
Přepravní společností:
úterý 24.7
Podrobnosti

Tato Pálava je silně aromatická po levandulích a přezrálých meruňkách s dovůní mandarinek a kokosu. Chuť je plná, extraktivní, s vysokým zbytkovým cukrem a silně moštovo-medovým podtónem.

Ocenění:

  • Vinalies Internationalies Paris 2015 - stříbrná medaile

 

Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 let. Tohoto vína bylo vyrobeno 3 333 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Horní Věstonice
Trať: U Venuše
Alkohol10,5 % obj
Kyseliny5,6 g/l
Zbytkový cukr84,4 g/l
Bezcukernatý extrakt26,2 g/l
Vinařství Volařík

Vinařství Volařík najdeme v Mikulově na Moravě. Vinařství původně založil Leopold Volařík po konci druhé světové války. Seznámil se s rodinou Schultzovou, od které se naučil vinohradnickému a vinařskému umění. Vinařství bylo přerušeno kolektivizací a nástupem komunistického režimu. Po revoluci v roce 1989 byly vráceny vinice původním majitelům, a tak v roce 2007 zakládá Vinařství Volařík Ing. Miroslav Volařík. V roce 2001 a 2008 založil nové vinice. V integrované produkci dnes obhospodařují 80 ha vlastních vinic. Z toho 4,2 ha v režimu ekologického zemědělství. Většina vinic leží na teplých svazích Pavlovských vrchů. Vyrábí přívlastková, zejména bíla vína. Pěstují více než 12 odrůd. Jsou to: Chardonnay, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Svatovavřinecké, Tramín červený, Veltlínské červené rané a Veltlínské zelené. Při pěstování kladou důraz na kvalitu hroznů, terroir, dobrý přístup jak k hroznům, tak i vinicím. Hrozny sbírají výhradně ručně a dopravují je do vinařství pod suchým ledem. Používají nejnovější technologie. Od roku 2011 jsou členem Aliance vinařů V8. Vinařství sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích.