Pálava, Terroir U Venuše, Výběr z hroznů, 2020, Vinařství Volařík, 0.75 l

Pálava, Terroir U Venuše, Výběr z hroznů, 2020, Vinařství Volařík, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16926
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Pálava
Kategorie Výběr z hroznů
Kolekce Terroir
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2020
CNM 24
Šarže 2009
Uzávěr Korkový uzávěr
330 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 14 ks
Osobně v Modleticích:
pozítří
Osobně v Praze:
pozítří po 17:30
Přepravní společností:
pátek 8.7
Podrobnosti

Ve velkém dubovém sudu se zrodila tato mandarinková Pálava a téměř rok se v tomtéž sudu krášlila na hrubých kvasnicích. Je extrémně plná, ovocná a zráním její projev doplní heřmánkový nádech.

Doporučujeme podáva k telecímu hrudí s bramborovou kaší nebo grilovanému mečounu v pomerančích.

 

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 10 let. Tohoto vína bylo vyrobeno 6 500 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Horní Věstonice
Trať: U Venuše
Alkohol13,5 % obj
Kyseliny7,4 g/l
Zbytkový cukr1,7 g/l
Vinařství Volařík

Vinařství Volařík najdeme v Mikulově na Moravě. Vinařství původně založil Leopold Volařík po konci druhé světové války. Seznámil se s rodinou Schultzovou, od které se naučil vinohradnickému a vinařskému umění. Vinařství bylo přerušeno kolektivizací a nástupem komunistického režimu. Po revoluci v roce 1989 byly vráceny vinice původním majitelům, a tak v roce 2007 zakládá Vinařství Volařík Ing. Miroslav Volařík. V roce 2001 a 2008 založil nové vinice. V integrované produkci dnes obhospodařují 80 ha vlastních vinic. Z toho 4,2 ha v režimu ekologického zemědělství. Většina vinic leží na teplých svazích Pavlovských vrchů. Vyrábí přívlastková, zejména bíla vína. Pěstují více než 12 odrůd. Jsou to: Chardonnay, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Svatovavřinecké, Tramín červený, Veltlínské červené rané a Veltlínské zelené. Při pěstování kladou důraz na kvalitu hroznů, terroir, dobrý přístup jak k hroznům, tak i vinicím. Hrozny sbírají výhradně ručně a dopravují je do vinařství pod suchým ledem. Používají nejnovější technologie. Od roku 2011 jsou členem Aliance vinařů V8. Vinařství sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích.