Pálava, Terroir U Venuše, Výběr z bobulí, 2017, Vinařství Volařík, 0.75 l

-12 %
Nové
Náš tip
Pálava, Terroir U Venuše, Výběr z bobulí, 2017, Vinařství Volařík, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 14180
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Pálava
Kategorie Výběr z bobulí, Botritický sběr
Kolekce Terroir
Barva Bílé
Cukr Sladké
Zařazení Tiché
Ročník 2017
CNM 29,7
Šarže 1732
Uzávěr Korkový uzávěr
450 Kč
395 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem > 6 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17. hodině
Přepravní společností:
pondělí 19.11
Podrobnosti

Bobulový a lehce botrytický sběr Pálavy z trati U Venuše Vás nadchne vůní po přezrálém exotickém ovoci, zejména po ananasu a kandované ovocné kůře. Velmi extraktivní a intenzivní chuť vyzrálého ovoce se spojila s jemnou dochutí rozinek a medu.

 

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 let. Tohoto vína bylo vyrobeno 2 200 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Horní Věstonice
Trať: U Venuše
Alkohol13,0 % obj
Kyseliny9,5 g/l
Zbytkový cukr87 g/l
Vinařství Volařík

Vinařství Volařík najdeme v Mikulově na Moravě. Vinařství původně založil Leopold Volařík po konci druhé světové války. Seznámil se s rodinou Schultzovou, od které se naučil vinohradnickému a vinařskému umění. Vinařství bylo přerušeno kolektivizací a nástupem komunistického režimu. Po revoluci v roce 1989 byly vráceny vinice původním majitelům, a tak v roce 2007 zakládá Vinařství Volařík Ing. Miroslav Volařík. V roce 2001 a 2008 založil nové vinice. V integrované produkci dnes obhospodařují 80 ha vlastních vinic. Z toho 4,2 ha v režimu ekologického zemědělství. Většina vinic leží na teplých svazích Pavlovských vrchů. Vyrábí přívlastková, zejména bíla vína. Pěstují více než 12 odrůd. Jsou to: Chardonnay, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Svatovavřinecké, Tramín červený, Veltlínské červené rané a Veltlínské zelené. Při pěstování kladou důraz na kvalitu hroznů, terroir, dobrý přístup jak k hroznům, tak i vinicím. Hrozny sbírají výhradně ručně a dopravují je do vinařství pod suchým ledem. Používají nejnovější technologie. Od roku 2011 jsou členem Aliance vinařů V8. Vinařství sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích.