V aromatice vína krásně vynikají květnaté tóny růží a vanilky, doplněné dotekem citrusových plodů, mandarinek a kůrou vyzrálého grapefruitu. V chuti je víno plné, příjemně nasládlé, ale navíc intenzivně svěží, ovocné a šťavnaté. Tato Pálava překvapí také dlouze trvající dochutí s celým spektrem příjemných senzorických vjemů. Pálava je v současnosti jednou z nejvyhledávanějších a zároveň nejtypičtějších odrůd, pěstovaných na Moravě, a Velkopavlovická podoblast je pokládána za kolébku této odrůdy, protože zde byla už v roce 1953 vyšlechtěna.
Doporučujeme podávat jako aperitiv nebo v kombinaci se specialitami z drůbežího a vepřového masa. Krásná je kombinace se všemi druhy ušlechtilých paštik.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 8 let od lahvování.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 11. 9. 2019. Z této šarže vína bylo vyrobeno 2 666 lahví.