Pálava, Pozdní sběr, 2017, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

-24 %
Pálava, Pozdní sběr, 2017, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 13907
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Odruda Pálava
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosladké
Zařazení Tiché
Ročník 2017
CNM 22
Šarže 14/2017
Uzávěr Korkový uzávěr
329 Kč
249 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem > 6 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Ročník 2017 tomuto vínu propůjčil úžasně intenzivní odrůdový buket a zároveň dostatečnou vyzrálost, která dala vyniknout krásnému spektru přírodních vůní. V chuti je víno plné, lahodně nasládlé, ale navíc velmi svěží, ovocné a pitelné, což z něj dělá skvělého společníka nejen ke každému jídlu ale také k delšímu posezení s přáteli. Pálava je v současnosti jednou z nejvyhledávanějších a zároveň nejtypičtějších odrůd, pěstovaných na Moravě, a Velkopavlovická podoblast je pokládána za kolébku této odrůdy, protože zde byla už v roce 1953 vyšlechtěna.

Doporučujeme podávat jako aperitiv nebo v kombinaci se specialitami z drůbežího a vepřového masa. Krásná je kombinace se všemi druhy ušlechtilých paštik.

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 8 let od lahvování.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 25. 9. 2017. Z této šarže vína bylo vyrobeno 2 666 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Kurdějov
Trať: Díly, Stará hora
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny7,1 g/l
Zbytkový cukr20,8 g/l
Bezcukernatý extrakt27,8 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.