Olej z hroznových jader je výborný jak ve studené tak i teplé kuchyni. Lze ho použít do salátů, krémových polévek nebo třeba při pečení rybích specialit. Výhodou je i poměrně vysoký bod přípalu (188°C). Díky své sytosti a výrazné chuti se používá v malém množství s výrazným efektem.
Tento chuťově výrazný olej se mechanicky lisuje za studena z jadérek bobulí vinné révy a tím se zachovávají všechny jeho jedinečné vlastnosti a výrazná chuť. Hroznový olej je díky své nízké výlisnosti (okolo 4%) poměrně vzácný a navíc obsahuje vysoký podíl látky Procyanidin (OPC) - nejsilnější antioxidant (50x silnější než vitamín E). Procyanidin působí blahodárně na organismus a je výraznou prevencí proti různým civilizačním chorobám.
Doporučujeme skladovat v temnu a teplotě do 20 °C. Minimální trvanlivost do 10/2019.