Víno z předposlední sklizně této vinice. Velmi omezená šarže vznikla fermentací ve starším 500litrovém barikovém sudu a několika gönských sudech. Projev vína je minerálně-bylinkový. Ve vůni se spojuje luční med se zralými rynglemi a nádechem jitrocelového sirupu. Chuť je sametová, s elegantní kyselinkou, na patře s chutí meruňkové zavařeniny a minerální dochutí.
Doporučujeme podávat k zeleninovým polévkám, k vařenému hovězímu masu, k pečenému bažantu a k polotvrdým sýrům.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Traditional line
V těchto vínech se můžete osobně setkat a poznávat nezaměnitelný charakter odrůd a jednotlivých viničních tratí na Pálavě.