Tohle luxusní víno má nádhernou, tmavě rubínovou barvu. V bohaté vůni najdete harmonické spojení zralého černého ovoce, třešňového džemu, koření, kakaa, kůže i tabáku. Chuť je velmi koncentrovaná, plná a s perfektně zakulacenou tříslovinou. Dochuť je dlouhá s nádechem balsamika a čokolády.
Vinifikace: Ruční sběr lehce přezrálých hroznů. Macerace probíhá při 8°C po dobu 24-48 hodin a následuje macerace po dobu 10 dní při teplotách 24-26° C. Víno zraje nejdříve v nerezu a poté 12měsíců v sudech z francouzského a kazašského dubu.
Doporučujeme podávat k předkrmům, červeným masům a zvěřině nebo vyzrálým sýrům.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 - 10 let.
San Marzano je malá vesnice v centru regionu DOC Primitivo di Manduria, pás země políbené dvěma moly Salenta: Jónským a Jaderským. V roce 1962 označení DOC ještě neexistovalo a Primitivo di Manduria se zdaleka nestalo kultovním vínem pro milovníky vína. I tak se 19 vinařů sešlo, aby následovali sen a založili Cantine San Marzano. V roce 1996 konečně ze sklepa vyšly první lahve díky moderní stáčírně financované členy Cantine. Tento nákup znamenal přechod od komodity ke značce, od hromadné ekonomiky k přímému vztahu s konečným spotřebitelem.