Vyšší zbytkový cukr spolu se šťavnatou kyselinkou i širokou paletou pro muškát typických chutí a vůní dělají z tohoto vína lákadlo pro milovníky sladších vín. Barvu lipového květu doplňuje ve vůni typický intenzivní muškát a květinové tóny s převládající vůní fialek přecházející do květu černého bezu. V chuti dominuje zralá meruňka až sladký meruňkový kompot, příjemně sladký dojem podtrhují medové tóny.
Doporučujeme podávat jako aperitiv například k předkrmům z drůbežích jater, na závěr hostiny se skvěle doplní s lehce sladkými dezerty nebo ovocnými saláty.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 6. 9. 2017