Muškát moravský, Pozdní sběr, 2017, Vinařství Lahofer, 0.75 l

Vyšší zbytkový cukr spolu s výraznou extraktivní, šťavnatou kyselinkou a širokou paletou pro muškát typických chutí a vůní dělají z tohoto vína neodolatelné lákadlo pro milovníky sladších vín. Zatímco ve vůni dominuje květ černého bezu a me
Muškát moravský, Pozdní sběr, 2017, Vinařství Lahofer, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 13757
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Sladké
Zařazení Tiché víno
Ročník 2017
CNM 21,4
Šarže 117
Uzávěr Šroubový uzávěr
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Vyšší zbytkový cukr spolu se šťavnatou kyselinkou i širokou paletou pro muškát typických chutí a vůní dělají z tohoto vína lákadlo pro milovníky sladších vín. Barvu lipového květu doplňuje ve vůni typický intenzivní muškát a květinové tóny s převládající vůní fialek přecházející do květu černého bezu. V chuti dominuje zralá meruňka až sladký meruňkový kompot, příjemně sladký dojem podtrhují medové tóny.

Doporučujeme podávat jako aperitiv například k předkrmům z drůbežích jater, na závěr hostiny se skvěle doplní s lehce sladkými dezerty nebo ovocnými saláty.

Ocenění:

  • Greate America IWC 2018 - zlatá medaile
  • AWC Vienna 2018 - stříbrná medaile

 

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 6. 9. 2017

Obec: Hrádek
Trať: Vinohrady ke Křídlůvkám
Alkohol9,5 % obj
Kyseliny6,9 g/l
Zbytkový cukr48,5 g/l
Bezcukernatý extrakt24 g/l
Vinařství Lahofer

V tomto vinařství jsou vína vyráběna z hroznů pěstovaných na vlastních vinicích ve Znojemské vinařské podoblasti vyjma speciální řady francouzských vín. Jde o silnou vinařskou tradici. Vinařství je novým moravským producentem tichých vín. Vína jsou vhodná pro všechny příznivce kvalitních a dobrých vín. Cenově jsou velmi dostupná. Kvality je dosaženo díky moderním metodám a technologiím výroby vín. Vinařství chce být vnímáno jako vinařská klasika. Společnost vznikla ve Znojmě v roce 2003 jako První znojemská vinařská a.s. V roce 2006 po dokončení nového areálu v Dobšicích u Znojma, změnila vlastní značku na Vinařství LAHOFER. Název je inspirován osobností dobšického rodáka, uměleckého řezbáře Jana Lahofera . V roce 2011 se stává třetím největším pěstitelem vinné révy v České republice a v roce 2012 největším pěstitelem révy na Znojemsku. Dnes obhospodařuje 410 hektarů na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole či Lampelberg, kde umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“, kde si můžete adoptovat svou viničnou hlavu, o kterou se sami můžete po celý rok starat. Vinařství Lahofer si například odvezlo Zlatou medaili ze slovenské mezinárodní soutěže vín Muvina 2012 za Pálavu, výběr z hroznů 2011.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení