Muškát moravský, Pozdní sběr, 2017, Vinařství Gotberg, 0.75 l

-12 %
Muškát moravský, Pozdní sběr, 2017, Vinařství Gotberg, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 14660
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2017
Šarže G0317
Uzávěr Korkový uzávěr
210 Kč
185 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 20 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Ročník 2017 dal vzniknout zajímavému Sauvignonu, který potěší nejednoho znalce vín. Vyznačuje se velmi příjemnou vůní broskvového čaje s lehkou vůní kvetoucího černého bezu. Zráním na lahvi se však tyto vůně budou zvýrazňovat. Chuť je čistá minerální s typickou pikantní kyselinou a perzistentní dochutí.

 

Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Popice
Trať: Panenský kopec
Alkohol12,0 % obj
Kyseliny5,9 g/l
Zbytkový cukr3,8 g/l
Bezcukernatý extrakt18,5 g/l
Vinařství Gotberg

Vinařství Gotberg vzniklo v roce 2003 na jižní Moravě, v obci Popice nedaleko Hustopečí. Moderní sídlo vinařství je nádherným příkladem vinařské architektury a pyšní se titulem "Nejlepší průmyslová stavba Jihomoravského kraje roku 2009". Vinařství je zaměřeno na přívlastková vína špičkové kvality vypěstované z odrůd, které jsou typické pro místní lokality. Mezi tyto odrůdy patří např.: Pálava, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Muškát moravský, Rulandské šedé, Chardonnay, Sauvignon, Sylvánské zelené, Rulandské modré, Merlot a Frankovka. Vinná réva je vysázena na oblých terasách s břehy porostlými broskvomandloněmi, šípky, planými višněmi a keři lékořice. Půdní složení je hluboké, jílovito-sprašovité, bohaté na vápník a další minerální látky. S prvními víny přišlo vinařství Gotberg na trh v roce 2009. Nabízí ucelenou kolekci bílých, červených a růžových vín vysoké kvality. Vinařství vsadilo na kombinaci tří faktorů. Vinařská tradice, unikátnost a genius loci viničních tratí Panenský kopec, Svidrunk a Sonberk a moderním způsob zpracování vína, který odpovídá evropským standardům s využitím moderních technologií a postupů. Velký důraz je kladen na šetrné zpracování hroznů. V roce 2007 vstoupilo vinařství do programu ekologického zemědělství, tudíž nepoužívá chemické, ale pouze biologické prostředky.