Vyšší zbytkový cukr spolu s výraznou extraktivní, šťavnatou kyselinkou a širokou paletou pro muškát typických chutí a vůní dělají z tohoto vína neodolatelné lákadlo pro milovníky sladších vín. Zatímco ve vůni dominuje květ černého bezu a meruňkové tóny, v chuti tohoto muškátu můžete hledat náznaky banánu, kiwi, šťavnaté broskve či dokonce červeného grepu.
Doporučujeme podávat jako aperitiv například k předkrmům z drůbežích jater, naopak na závěr hostiny se skvěle doplní s lehce sladkými dezerty nebo ovocnými saláty.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 14. 9. 2016