Muškát moravský, Pozdní sběr, 2014, Vinařství Omasta, 0.75 l

-7 %
Muškát moravský, Pozdní sběr, 2014, Vinařství Omasta, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 9817
Oblast Morava
Podoblast Slovácká
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché
Ročník 2014
Šarže 14-14/1
Uzávěr Korkový uzávěr
195 Kč
181 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 5 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17. hodině
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Víno zlatavé barvy s muškátovou vůní, která jemně přechází až do přezrálých pomerančů. Chuť je plně muškátová s velmi jemnou kyselinkou a dlouhou, příjemnou pomerančovou dochutí. Víno osloví především příznivce voňavých bílých vín.

Doporučujeme podávat k sladkým dezertům a předkrmům nebo také k sýrům s modrou plísní.

Obec: Dambořice
Trať: Lepiny

Alkohol: 11,5 % obj.
Zbytkový cukr: 7,6 g/l
Kyseliny: 6,0 g/l

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Dambořice
Trať: Lepiny
Alkohol11,5 % obj
Kyseliny6 g/l
Zbytkový cukr7,6 g/l
Vinařství Omasta

Vinařství Omasta vyrábí přívlastková vína z velkopavlovické, slovácké a mikulovské podoblasti. Vína produkují ve Horních Bojanovicích v panském sklepě z 15. století. Vlastni vinice o rozloze 1 hektar, tudíž ostatní hrozny na výrobu vín vybírají od prověřených dodavatelů. V nabídce je tak zastoupena velká část odrůd. Irsai Oliver a Muškát moravský patři v tomto vinařství mezi stěžejní a tradiční odrůdy. V nabídce najdete ale také méně rozšířené odrůdy jako Hibernal nebo Neuburské. Při výrobě vína je kladen velký důraz na výběr hroznů a samotné zpracování. Nechybí použití moderního mlýnkoodzrňovače a pneumatický lis. Bílá vína zrají v nerezových tancích a červená vína zrají v tradičních dubových sudech starých 40 let. Malá část produkce červených vín zraje ve francouzských sudech barrique.