LIKVIDACE SKLADU !!! - slevy až 50 %, více než 200 zlevněných položek
Mladé víno s typicky broskvovým aroma. Víno je lehké s angreštovými tóny a střední dochutí.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Dle tradice se říká, že by se víno mělo vypít do Velikonoc následujícího roku, nicméně toto víno vydrží určitě v dobré kondici do konce roku 2023.
Svatomartinské víno - Ochutnejte první mladé bílé víno ročníku 2022, uvedené na trh pod označením "Svatomartinské", společnou známkou českých a moravských vinařů. Je historickou tradicí, že na svátek sv. Martina - 11. listopadu si vinaři poprvé mohli přiťuknout mezi sebou, se svým hospodářem i příchozími. Tento den se hodnotí úroda i to, jaký asi ten nový ročník je.
Mladé a svěží odrůdy moravských vín jsou již v první polovině listopadu schopny nabídnout zajímavý a svěží projev bílých, růžových a červených vín. Navíc je to období relativního "vinařského" klidu po sklizni a první fázi tvorby "regulerních" vín ročníku. Proto vinař může část své produkce vytvořit ve formě mladých vín, která se konzumují záhy po svém vzniku.
Vinařství Josef Dufek je rodinné vinařství. Najdeme ho ve Svatobořicích-Mistřín na Moravě. Firma byla založena v roce 2003. Rodina se však vinařstvím zabývá více než 100 let. Majitelem je Josef Dufek ml., který pracoval v Itálii ve výzkumné vinařské stanici. Jejich výroba se provádí v rámci integrované produkce s maximální šetrností k přírodě. Používají nejmodernější technologie, jakými jsou pneumatické lisování, řízené kvašení, používání vinifikátorů, jablečnomléčné fermentace, případně doškolování některých vín v dubových sudech. Vína jsou lahvována na moderní plnící lince a následně uložena ke zrání na láhvi. Rozloha jejich vinic je 17ha. Převážná část produkce pochází z hroznů z vlastních vinic. Vinařství nabízí kvalitní, většinou přívlastková vína. Jejich motto je: „Všechno se podřizuje kvalitě.“