Müller Thurgau, Jakostní odrůdové, Château Valtice, 0.19 l

-15 %
Müller Thurgau, Jakostní odrůdové, Château Valtice, 0.19 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 506
Oblast Morava
Výrobce Château Valtice
Kategorie Jakostní odrůdové
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Šarže 767/14
Uzávěr Šroubový uzávěr
40 Kč
34 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem > 12 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17. hodině
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Víno této odrůdy patří mezi nejrozšířenější odrůdy. Má světle žlutozelenou barvu s jemně muškátovou vůní. V chuti je lahodné, harmonické s nižším obsahem kyselin.

Doporučujeme podávat k malým předkrmům, k jednoduché úpravě drůbežího masa nebo k měkkým sýrům.

Alkohol: 12,0 % obj.

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol12,0 % obj
Château Valtice

Château Valtice patří mezi nejvýznamnější tradiční výrobce vín. Současně je největším pěstitelem révy vinné. Vinice mají vynikající polohu, táhnou se podél rakouské hranice od Valtic přes Mikulov, Dolní Dunajovice až k Drnholci. Vinařství ve Valticích začalo provozovat několik šlechtických rodů, od čtrnáctého století se vinice staly majetkem známého rodu Lichtenštejnů. Lichtenštejni rozšířili vinice a svoje vinařství postavili po vzoru francouzského vinařského dominia typu "Chateau". Byly postaveny dva unikátní sklepy, v roce 1430 Zámecký sklep, kde může být uloženo až 700tisíc litrů vína , později v roce 1640 byl vybudován Velký křížový sklep s kapacitou více než 1 milion litrů vína. Akciová společnost Vinné sklepy Valtice vyrobí ročně více než 4 miliony lahví vína, soustřeďuje se především na výrobu přívlastkových vín, známých pod značkou Château Valtice. Vína vyrobená ve společnosti Vinné sklepy Valtice a.s. reprezentují moravské vinařství a získávají nejvyšší ocenění u nás i ve světě .Oblíbené odrůdy jako je Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Rulandské a Sauvignon jsou vyráběny v moderních technologických halách včetně řízeného chlazeného kvašení v nerezových cisternách, ale zároveň dozrávají i v historických sklepích, kde se víno připravuje na chvíli, kdy je stáčeno do lahví a dopraveno k zákazníkům aby přinášelo radost a potěšení.