Velmi suchá, horká léta v Yecle umožňují zrání a přirozené sušení malých hroznů přímo na vinné révě, které lze potom sklízet jako sladké rozinky. Tmavě červený, téměř neprůhledný Gran Pasas je vyroben z těchto vysoce koncentrovaných hroznů, zdobených fialovými odlesky a třešňově červeným okrajem.
Komplexní bohatá vůně je plná zralých švestek, ostružin, černých třešní, tmavé čokolády, masitých rozinek, jemných divokých bylin, tabáku, cedrového dřeva, vanilky, skořice, kardamonu a dalších „vánočních“ koření. Takzvaný „druhý nos“ přidává část třešňového kompotu.
Doporučujeme podávat k hovězímu i vepřovému grilovanému masu.
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno má skvělé předpoklady k archivaci.