Lehké kabernetové tóny paralelně doprovází přezrálé ostružiny, brusinky a černý rybíz. V dochuti rezonuje „pečený“ třešňový koláč. Hrozny pochází z vinice s redukovanou sklizní. Jsou zpracovány technologií kontrolované fermentace s následným zráním ve 2-4 letých sudech z francouzského dubu.
Doporučujeme podávat k vepřovým paštikám a terinám, kančím řízečkům nebo grilovaným srnčím medailonkům se zeleninovou omáčkou. Výborně kombinuje se sýry s dvojí (tj. povrchovou i vnitřní) plísní. Krásně pitelné je ale i samostatně.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
VINUM PALAVIENSE
Vína mají kontrolovaný původ z vinic v Perné a jejím okolí. Plochy leží v biosférické rezervaci Pálava na úpatí vápencových skal. Na základě proměnlivosti místních podmínek mohou i na malé ploše viniční tratě katastrálního území vznikat originální vína. Hrozny jsou pěstovány systémem integrované produkce a pravidelně dosahují té nejvyšší kvality. Sklizeň je limitovaná. Klady stanoviště ještě zhodnocuje zpracování metodou řízeného kvašení doplněné o další moderní technologické postupy. Kolekci tvoří pouze vína originální přívlastková (tzv. Terroir).