Suché víno karmínové barvy s jemnými tóny do fialova, s aroma tmavého bobulovitého ovoce a švestek, s lehkým nádechem kůže a se stopami francouzského a amerického dubu. V chuti dominuje vjem bobulovitého ovoce a švestek s jemnými náznaky čokolády, moka, koření a dubu. Velmi lahodné, kulaté víno s plným tělem, hladké a velmi dobře vyvážené, s příjemným a intenzivním dozvukem.
Hrozny pro výrobu tohoto vína jsou rozmačkány ve vřetenovém lisu, následuje fermentace při teplotě 18 - 26 °С a malolaktická fermentace. Zrání probíhá kombinovaně v nerezových tancích a sudech z francouzského a amerického dubu.
Doporučujeme podávat s kachními plátky s fazolemi či pomalu grilovanou zeleninou a všemi typy polotvrdých sýrů.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.