Toto červené suché víno s vynikajícím charakterem a elegancí doprovází temná purpurová barva se zářivými rubínovými odlesky a výrazná příjemná vůně po švestkách, ostružinách s tóny koření, moruší a dubu. Chuť je tělnatá s jemnými taniny, bohatá v ústech, s příchutí zralých lesních plodů, pražené kávy a koření provázená vleklým sametovým zakončením.
Hrozny byly sklizeny v oblasti Languedoc ze 17-24 let starých vinohradů s cíleně nízkou produkcí (58 hl na hektar) a poté víno zrálo po šest měsíců v dubových sudech. Pro zachování co nejvíce původního přírodního charakteru nebylo víno filtrováno.
Skvěle doplňuje vepřové a telecí maso grilované na venkovním grilu, či krůtí a drůbeží masa, těstoviny s tomatovými omáčkami nebo středně měkké sýry.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let.
Paul Mas najdeme ve vesničce Conas, nedaleko města Pézenas, v oblasti Languedoc-Roussillon ve Francii. Je to rodinné vinařství, které bylo založeno v roce 1892, kdy August Mas koupil první vinici. Od roku 1934 pokračuje Raymond Mas. Od roku 1954 Maxime Mas se svým bratrem. V současné době vede vinařství Jean-Claude Mas. Rozloha jejich vinic je dnes 320 ha. Dalších 800 ha mají nasmlouvaných. Pracují s více jak 30 různými odrůdami. Jejich vína dováží do více než 45 zemí. Získávají ocenění na mnoha prestižních zahraničních soutěžích.