Zářivá granátově červená barva. Ovocné aroma hlavně lesních jahod a červeného rybízu. Poté co se víno otevře se objevují stopy kávy a topinek. Harmonická chuť, jemná a elegantní, s kulatou strukturou a mnoha ovocnými příchutěmi (červené bobule).
Doporučujeme podávat k bílým masům, těstovinám, drůbeži, červeným masům a těžším sýrům.
Vinifikace: Odstopkování, třídění a stlačení bobulí. Část hroznů těží z procesu „flash détente“, který zajišťuje optimální barvu a ovocné aroma. Druhá část prochází tradiční alkoholickou fermentací v dubových kádích s přečerpáváním dvakrát denně. Dlouhá macerace (3 týdny) s mikrooxidací před malolaktickou fermentací v dubových kádích pro rozvinutí barvy a taninů.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.