Médoc, AOP Reserve, 2017, Jean Dulong, 0.75 l

-8 %
Médoc, AOP Reserve, 2017, Jean Dulong, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 14749
Země Francie
Oblast Bordeaux
Podoblast Médoc
Výrobce Jean Dulong
Odruda Cuvée
Kategorie AOP Reserve
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2017
Uzávěr Korkový uzávěr
229 Kč
210 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 9 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Odrůdové složení: 75 % Cabernet Sauvignon x 15 % Merlot x 5 % Malbec x 5 % Petit Verdot

Víno má tmavě červenou barvu s brilantními karmínovými odstíny. Ve vůni je víno výrazné s komplexní a dominantní vůní černého ovoce (švestky, černý rybíz), kouřovými a vanilkovými tóny. Chuť je dobře strukturovaná se silnou tříslovinou. Na patře je víno plné s dlouhým závěrem.

Doporučujeme podávat k masům v omáčce, ke kachně s hříbky, k jehněčímu masu a nebo také k sýrům.

 

Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 8 let.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol12,5 % obj
Jean Dulong

Vinařství Dulong bylo založeno v roce 1873 a dědí se z otce na syna již 5. generaci. Povolání pěstitelů vína a obchodníků s vínem je hluboce zakořeněno v rodinné tradici. V současné době demonstruje rodina Dulong výjimečný talent a patří mezi přední obchodníky s víny v Bordeaux. Za kvalitu svých vín získalo vinařství Dulong mezinárodní uznání. Patří mezi průkopníky v oblasti Bordeaux. Vína vyváží do 50 zemí světa a garantuje původ svých vín. V roce 2000 prošlo vinařství kompletní rekonstrukcí a stalo se tak prvním vinařství v Bordeaux, které vyrábí, míchá a pěstuje víno v takto velkém měřítku. Hlavním enologem je Benjamin Tueux, který se specializuje na vína z Bordeaux a je garantem hodnot, kvality a identity vín z vinařství Dulong. Cílem vinařství je mimo jiné neustálé zvyšování kvality s ohledem na životní prostředí. Bylo značně omezeno používání pesticidů se zachováním biologické rozmanitosti na vinici.