Masi Agricola

Masi Agricola je světoznámé vinařství se sídlem v Gargagnago v Itálii, oblasti Veneto. Bylo založené již v 18.století. Po šest generací patří rodině Boscaini. V současné době řídí vinařství prezident společnosti Sandro Boscaini a jeho děti Alessandra a Raffaele. Toto vinařství je považováno za strůjce vinařské revoluce ve své oblasti. Od roku 1958 bylo Masi hlavním vinařstvím při tvorbě „cru“ vinic v Amarone. V roce 1964 představilo své Campofiorin a tím dalo vzniknout nové kategorii vín vyrobených dvojitou fermentací. Název Amarone dostalo víno proto, aby se odlišilo od sladkého vína Recioto. Můžeme říci, že se jedná o jedno z nejznámějších vín z Veneto. Traduje se, že Amarone vzniklo vlastně náhodou. Výrobce, který chtěl vyrobit Recioto, zapomněl víno v sudech. Víno pokračovalo ve fermentaci, až se všechen cukr prokvasil na alkohol. Tím vznikl opak Reciota (tedy suché víno z vysokým obsahem alkoholu), a tak víno dostalo název Amarone, což volně přeloženo znamená „velmi hořké". První záznamy o výrobě jsou již z roku 1938, ale oficiálně se s tímto vínem začalo obchodovat až v roce 1953. Status vína DOC pak získalo až v roce 1990. Masi pracuje na vývoji stylu Amarone používáním nových vinifikačních a „appassimento“ technologií. Amarone od Masi pravidelně dosahují více než 90 bodů v různých hodnotících žebříčcích světových periodik. Základní myšlenkou výroby vína je zdůraznění osobitosti jednotlivých vín při zachování charakteru Veneto. Zpracovávají hrozny z vlastních vinic pomocí starých tradičních technik i pomocí supermoderní technologie. Logo Masi dnes najdeme na zajímavých vínech nejen z Veneto, ale i z Toscana, Trentino a Argentiny.

Vyhledávání:
Hledat v kategoriiBarvaOdrudaCukrKategorieRočníkKolekceUzávěr
Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat:
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit:2 produkty
Zobrazit: