Bílé, suché víno, vyrobené z hroznů odrůdy istrijská malvazija. Má slámově žlutou barvu se zelenkavými odlesky. Vůně je typická, jemná, květinová se zvýrazněním na akát, bez a grapfruit. Chuť je svěží, ovocného charakteru, vyvážená a harmonická.
Doporučujeme podávat ke škeblím, rybám, bílému masu a čerstvým sýrům.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
V roce 1952 začala rodina Vivoda na Istrii v okolí města Rovinj s pěstování kvalitního vína z místní odrůdy Malvasia. Od této doby se vinařství stále rozrůstalo až do dnešních více než 10 hektarů vinic. Na nich se nyní pěstují 4 odrůdy: Malvasia, Teran, Merlot a Muškát. Na přelomu milénia se majitelé Davor a Suzana rozhodli zmodernizovat celou výrobu. Přes technologický pokrok ale zůstalo tím nejdůležitějším zachovat rodinnou tradici a principy ekologického pěstování vína. Díky tomu jsou od roku 2005 nositelem označení IQ (Istrian Quality) a získávají ocenění na nejrůznějších vinařských soutěžích.