Intenzivně karmínově červený Malbec. Uchvátí vás vůně čerstvých švestek, která je typická pro tuto odrůdu, kombinovaná s tóny kořenitosti a náznaky máty a eukalyptu. Chuť je bohatě borůvková a švestková, s mátou, kořeněným charakterem, tóny terragonu a rozmarýnu.
Doporučujeme podávat ke grilovanému masu a plísňovým sýrům.
Alkohol: 13,5 % obj.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let.
CUMA znamená v jazyku Aymara „čistý, ryzí". Aymarové jsou původní obyvatelé oblasti Cafayate ještě v době před Inky. Nyní žijí převážně v oblasti náhorních rovin „altipano" v Jižní Americe. Jednoduché slovo „CUMA" představuje závazek společnosti Michel Torino udržet životní prostředí v údolí Cafayate čisté a nezničené pro další generace.
Pěstování hroznů pro vína Cuma a jejich zpracování probíhá striktním a certifikovaným organickým procesem, ze kterého vyplývá, že „organické" vinice jsou vysázené v polohách oddělených od ostatních vinic.
Polopouštní podmínky s celkovým ročním množstvím dešťových srážek 170 mm umožňují pěstování hroznů bez chemických postřiků, které jsou při tomto způsobu výroby zakázané stejně jako používání umělých hnojiv a herbicidů.
Vlastní výroba vína je maximálně šetrná, z technologického procesu jsou vypuštěny všechny filtrace a přídavky čeřících prostředků.
Cílem je získat co nejpřírodnější produkt ošetřený pouze oxidem siřičitým proti hnědnutí a oxidaci při minimální nepříznivé zátěži přírody.
Certifikát pro možnost používání názvu „organic" uděluje akreditovaná zkušebna po tříletém sledování pěstování a sklizně hroznů a rovněž výroby vína.