Malbec, Cuma, BIO, 2014, Michel Torino, 0.75 l

Náš tip
Malbec, Cuma, BIO, 2014, Michel Torino, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 7129
Země Argentina
Oblast Mendoza
Podoblast Cafayate Valley
Výrobce Michel Torino
Odruda Malbec
Kategorie BIO
Kolekce Cuma
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2014
Uzávěr Šroubový uzávěr
Toto víno právě nemáme skladem. Pokud chcete ověřit jeho opětovnou dostupnost, zeptejte se nás (info@velkovinoteka.cz , 734 428 896). Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství Michel Torino. Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Intenzivně karmínově červený Malbec. Uchvátí vás vůně čerstvých švestek, která je typická pro tuto odrůdu, kombinovaná s tóny kořenitosti a náznaky máty a eukalyptu. Chuť je bohatě borůvková a švestková, s mátou, kořeněným charakterem, tóny terragonu a rozmarýnu.

Doporučujeme podávat ke grilovanému masu a plísňovým sýrům.

Alkohol: 13,5 % obj.

Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let.


CUMA znamená v jazyku Aymara „čistý, ryzí". Aymarové jsou původní obyvatelé oblasti Cafayate ještě v době před Inky. Nyní žijí převážně v oblasti náhorních rovin „altipano" v Jižní Americe. Jednoduché slovo „CUMA" představuje závazek společnosti Michel Torino udržet životní prostředí v údolí Cafayate čisté a nezničené pro další generace.

Pěstování hroznů pro vína Cuma a jejich zpracování probíhá striktním a certifikovaným organickým procesem, ze kterého vyplývá, že „organické" vinice jsou vysázené v polohách oddělených od ostatních vinic.

Polopouštní podmínky s celkovým ročním množstvím dešťových srážek 170 mm umožňují pěstování hroznů bez chemických postřiků, které jsou při tomto způsobu výroby zakázané stejně jako používání umělých hnojiv a herbicidů.

Vlastní výroba vína je maximálně šetrná, z technologického procesu jsou vypuštěny všechny filtrace a přídavky čeřících prostředků.

Cílem je získat co nejpřírodnější produkt ošetřený pouze oxidem siřičitým proti hnědnutí a oxidaci při minimální nepříznivé zátěži přírody.

Certifikát pro možnost používání názvu „organic" uděluje akreditovaná zkušebna po tříletém sledování pěstování a sklizně hroznů a rovněž výroby vína.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol13,5 % obj
Michel Torino

V severovýchodní Argentině v provincii Salta v údolí Cafayate v předhůří And se nachází vinařství Michel Torino. Pod něj spadají ještě další značky jako El Esteco nebo Don David. Salta je hned druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí po Mendoze. Vinařství Michel Torino bylo založeno v roce 1892. 350 dnů slunečného svitu s chladnými klimatickými podmínkami v kombinaci písečného a kamenitého podloží vinic a dostatkem vody je ideální prostředí pro pěstování vinné révy. Velké teplotní rozdíly v noci a ve dne zpomalují zrání a tím umožňují koncentrovat v hroznech chuť a aroma. Vinice leží ve výšce 1700m n.m a vinná réva je zde ošetřována bez použití chemických prostředků a umělých hnojiv. Při výrobě vína jsou použity nejmodernější technologie při zachování tradičních postupů. Specialitou této oblasti jsou odrůdy Chardonnay, Malbec, Syrah, Merlot a Cabernet Sauvignon.