Sytě červená barva s rubínovými tóny. Ve vůni najdeme červené ovoce (třešně, švestky,) s trochou vanilky a čokolády. Chuť je komplexní se znaky červeného a černého ovoce (švestky, černý rybíz) s nasládlými taniny a typickým odrůdovým charakterem.
Ruční sklizeň hroznů, odstopkování a třídění. Kvašení v nerezových tancích pod kontrolovanou teplotou 24 °C po dobu 14 dnů. Pneumatické lisování. Malolaktická fermentace. Čištění vína gravitačním usazováním. Stabilizace, filtrování a lahvování.
Doporučujeme podávat k červeným masům a sýrům, těstovinám s červenými omáčkami.
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.