Ludmila, to je nestárnoucí klasika z Mělníka v originální lahvi typu Kalamář, kterou vinařství Lobkowicz používá již od roku 1812.
Plné víno z odrůdy Svatovavřinecké má granátovou barvu s fialovými odstíny. Chuť i vůně jsou intenzivní po vyzrálých višních, švestkách a lesním ovoci ve spojení s tóny koření a smetanovou plností po více jak dvouletém ležení na sudech barrique. Dochuť je jemně kořenitá, připomínající vanilku a perníkové koření.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Chateau Mělník Jiřího Lobkowicze navazuje na staletou tradici pěstování vína na Mělníku rodinou Lobkowicz. Ta sahá až do roku 1753, kdy se hraběnka Ludmila Černínová provdala za knížete Lobkowicze a věnem dostale 4 mělnické vinice. Poté se vinařství rodina věnovala až do roku 1948, kdyby zámek i s vinicemi zestátněn. Do majetku rodiny se vrátil až restitucí v roce 1992, kdy následně Otakar Lobkowicz přepsal veškerý majetek na svého syna Jiřího Lobkowicze, který na zámku žije dodnes. V roce 2009 obnovil výrobu vín v zámku a v současnosti produkuje ročně kolem 40 tisíc lahví převážně známkových vín ročně v čele se legendární Ludmilou.