Barva je proto zlatavá s cibulovými odlesky. Vůně je extrémně intenzivní a víno působí celkově velmi šťavnatým a příjemně hravým dojmem, nabádajícím k dalšímu napití.
Odrůda Lemberger je jednou z vůbec nejstarších známých odrůd révy vinné na Moravě. Předpokládá se, že tato odrůda vznikla ještě ve středověku a poprvé byla významně vysazována kolem města Lemberg, ležícího na německo-francouzské hranici. V současnosti je tato odrůda rozšířena po celé střední Evropě včetně České republiky. Víno Lemberger vzniklo technologií lisování celých hroznů, aby došlo k minimálnímu uvolnění barviv, obsažených ve slupce bobulí.
Doporučujeme podávat ke všem jemným pokrmům, především z ryb, zeleninovým a rybím polévkám, k sýrům i lehkým úpravám drůbežího masa.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C.
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Datum sběru hroznů: 1. 10. 2015. Tohoto vína bylo vyrobeno 1333 lahví.