Víno světle zelenožlutého šatu, s lákavě zlatavým reflexem. Jeho ovocitě svěží vůně přechází pozvolna do lákavě květnatého výrazu (narcis, hyacint). Ve výrazu typické odrůdové aroma (broskve, červený grep), podpořené výraznější kyselinkou. Víno doznívá železitě minerálními tóny, typickými pro kounickou enklávu. Příjemné a vstřícné víno „ryzlinkového" typu, vhodné k náročnějšímu stolování.
Doporučujeme podávat k úpravám chřestu, k toastům s tapenádou a míse listové sezonní zeleniny bohatě zavlažené olivovým olejem.
Obec: Dolní Kounice
Trať: Šibeniční hora
Alkohol: 11,0 % obj.
Zbytkový cukr: 6,5 g/l
Kyseliny: 9,5 g/l
Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.