Hibernal, Pozdní sběr, 2020, Piálek & Jäger, 0.75 l

Hibernal, Pozdní sběr, 2020, Piálek & Jäger, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16557
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Výrobce Piálek - Jäger
Odruda Hibernal
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosladké
Zařazení Tiché víno
Ročník 2020
Šarže 2011
Uzávěr Korkový uzávěr
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Absolutní skvost mezi polosladkými víny. Ve vůni a v chuti Vás zaujmou úžasné květinové tóny, hladce přecházející k ovocným, jenž poté dominují, ale pořád v úžasné harmonii. Budete cítit broskve, mango, limetkové tóny a mnoho dalších sladkých vjemů a vše s medovým základem. Neskutečná kyselinka, kde Hibernal nezapře svůj původ z ryzlinku rýnského z tohoto vína dělá naprostou bombu. Víno je šťavnaté s úžasnou dochutí.

Doporučujeme podávat k foie gras (kachním nebo husím játrům).

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Obec: Vrbovec
Trať: Šác
Alkohol11,0 % obj
Kyseliny7,4 g/l
Zbytkový cukr20,8 g/l
Bezcukernatý extrakt23,4 g/l
Piálek - Jäger

Vinařství Piálek & Jäger najdeme v obci Dobšice na Moravě. Je to vinařství dvou kamarádů Ing. Kamila Piálka a Jaroslava Jägera. Malé vinařství převzal Ing. Kamil Piálek po dědečkovi Cyrilovi. Ten zemřel v roce 1998. Vinařství se nikdo nevěnoval. Až v roce 2004 Ing. Kamil Piálek začal budovat malé butikové vinařství s exkluzivní produkcí. Výroba se postupně zvyšovala z původních 3.000 až na dnešních 40.000 lahví. V roce 2011 se Ing. Kamil Piálek spojil se svým kamarádem Jaroslavem Jägerem v nové firmě Vinařství Piálek & Jäger. Vlastní čtyři pískovcové sklepy v Novém Šaldorfě a Dobšicích, kde vyrábí vysoce kvalitní vína, především přívlastková, ze znojemské vinařské podoblasti. Nejstarší sklep je 300 let starý. Vinařství vlastní vinici na znojemské Kraví hoře. Rozloha vinice je 1ha. Ostatní hrozny vykupují od ověřených vinohradníků. Jako zajímavost je tzv. první "grand cru na Moravě" (Sauvignon KRAVÁK). Jejich vína získávají mnohá ocenění jak na domácích, tak i na mezinárodních soutěžích. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Chardonnay, Muller Thurgau, Neuburské, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené, Tramín červený a Veltlínské zelené. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Frankovka, Modrý Portugal, Rulandské modré, Svatovavřinecké a Zweigeltrebe.

Vina z tohoto vinařství můžete ochutnat v nejlepších českých restauracích včetně michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení