Hibernal, Pozdní sběr, 2019, Piálek & Jäger, 0.75 l

Nové
Hibernal, Pozdní sběr, 2019, Piálek & Jäger, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15760
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Výrobce Piálek - Jäger
Odruda Hibernal
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché
Ročník 2019
Šarže 1911
Uzávěr Korkový uzávěr
239 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 26 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Ve vůni a v chuti Vás zaujmou úžasné květinové tóny, hladce přecházející k ovocným, jenž poté dominují, ale pořád v úžasné harmonii. Budete cítit broskve, mango, limetkové tóny a mnoho dalších sladkých vjemů a vše s medovým základem. Neskutečná kyselinka, kde Hibernal nezapře svůj původ z ryzlinku rýnského z tohoto vína dělá naprostou bombu. Víno je šťavnaté s úžasnou dochutí.

Doporučujeme podávat k foie gras (kachním nebo husím játrům).

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Vrbovec, Hnánice
Trať: Šác, U Chlupa
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny6,8 g/l
Zbytkový cukr16,2 g/l
Bezcukernatý extrakt23,6 g/l
Piálek - Jäger

Vinařství Piálek & Jäger najdeme v obci Dobšice na Moravě. Je to vinařství dvou kamarádů Ing. Kamila Piálka a Jaroslava Jägera. Malé vinařství převzal Ing. Kamil Piálek po dědečkovi Cyrilovi. Ten zemřel v roce 1998. Vinařství se nikdo nevěnoval. Až v roce 2004 Ing. Kamil Piálek začal budovat malé butikové vinařství s exkluzivní produkcí. Výroba se postupně zvyšovala z původních 3.000 až na dnešních 40.000 lahví. V roce 2011 se Ing. Kamil Piálek spojil se svým kamarádem Jaroslavem Jägerem v nové firmě Vinařství Piálek & Jäger. Vlastní čtyři pískovcové sklepy v Novém Šaldorfě a Dobšicích, kde vyrábí vysoce kvalitní vína, především přívlastková, ze znojemské vinařské podoblasti. Nejstarší sklep je 300 let starý. Vinařství vlastní vinici na znojemské Kraví hoře. Rozloha vinice je 1ha. Ostatní hrozny vykupují od ověřených vinohradníků. Jako zajímavost je tzv. první "grand cru na Moravě" (Sauvignon KRAVÁK). Jejich vína získávají mnohá ocenění jak na domácích, tak i na mezinárodních soutěžích. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Chardonnay, Muller Thurgau, Neuburské, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené, Tramín červený a Veltlínské zelené. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Frankovka, Modrý Portugal, Rulandské modré, Svatovavřinecké a Zweigeltrebe.

Vina z tohoto vinařství můžete ochutnat v nejlepších českých restauracích včetně michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise.