Hibernal, Organic, Pozdní sběr, 2019, Vinařství Volařík, 0.75 l

Hibernal, Organic, Pozdní sběr, 2019, Vinařství Volařík, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15548
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Hibernal
Kategorie Pozdní sběr
Kolekce Organic
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2019
Šarže 1903
Uzávěr Skleněný uzávěr
255 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 16 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pondělí 5.10
Podrobnosti

Krásně šťavnatý Hibernal je plný černého rybízu, angreštu a limetkové kůry. Osvěžující chuť doplňuje silná mineralita a slanost, které vínu dává vápencové podloží viniční trati Věstonsko.

 

Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl skleněný uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 3-4 let.

Organic je řada BIO vín, která jsou vyrobena z hroznů vypěstovaných na vinicích s přísnou kontolou ekologického zemědělství dle standardu CZ-BIO-003. Vína této řady jsou uzavřena originální skleněným uzávěrem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Perná
Trať: Věstoňsko
Alkohol13,0 % obj
Kyseliny6,7 g/l
Zbytkový cukr1,2 g/l
Vinařství Volařík

Vinařství Volařík najdeme v Mikulově na Moravě. Vinařství původně založil Leopold Volařík po konci druhé světové války. Seznámil se s rodinou Schultzovou, od které se naučil vinohradnickému a vinařskému umění. Vinařství bylo přerušeno kolektivizací a nástupem komunistického režimu. Po revoluci v roce 1989 byly vráceny vinice původním majitelům, a tak v roce 2007 zakládá Vinařství Volařík Ing. Miroslav Volařík. V roce 2001 a 2008 založil nové vinice. V integrované produkci dnes obhospodařují 80 ha vlastních vinic. Z toho 4,2 ha v režimu ekologického zemědělství. Většina vinic leží na teplých svazích Pavlovských vrchů. Vyrábí přívlastková, zejména bíla vína. Pěstují více než 12 odrůd. Jsou to: Chardonnay, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Svatovavřinecké, Tramín červený, Veltlínské červené rané a Veltlínské zelené. Při pěstování kladou důraz na kvalitu hroznů, terroir, dobrý přístup jak k hroznům, tak i vinicím. Hrozny sbírají výhradně ručně a dopravují je do vinařství pod suchým ledem. Používají nejnovější technologie. Od roku 2011 jsou členem Aliance vinařů V8. Vinařství sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích.